Elkészítése
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy keskeny, hosszúkás, de magasabb falú sütőformát (én őzgerinc formát használtam) a pereméig frissentartó fóliával kibélelünk és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
Elkészítjük a tortazselét (a tasakon előírtak szerint) és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, majd hűtőszekrénybe tesszük mindaddig, amíg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz hozzáadjuk az édesítőszert, belereszeljük a citrom héját, majd ráfacsarjuk a citrom levét és alaposan összekeverjük.
Egy tálban elkészítjük a pudingot (a tasakon előírtak szerint), majd a túróhoz adva habverő segítségével összekeverjük. Ezt követően a krémbe keverjük a zselatin fixet is.
Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét.
Frissentartó fóliával lefedjük és lehetőség szerint pár órára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy tálcát óvatosan a sütőforma tetejére teszünk, majd határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a fóliát.
Szeletekre vágva kínáljuk.

