Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg földieper
  • 1 csomag zsaltinfix
  • 10 dkg gluténmentes babapiskóta (kb)
  • 40 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

Az epret megmossuk és kicsumázzuk. Pár szemet félreteszünk, a többit robotgépben pürésítjük, majd ezután hozzáadjuk a túrót, a cukrot és a zselatin fixet is.

Közben egy téglalap alakú formát (hosszúkás) kibélelünk folpackkal úgy, hogy a peremnél kissé túllógjon.

A forma aljába egy réteg krémet teszünk, majd kirakjuk babapiskótával, megint krém következik, babapiskóta, végül a maradék krémmel zárjuk a rétegezést.

Érdemes egy éjszakára hűtőbe tenni, majd másnap tálra borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és éles késsel szeleteljük. Eperrel, esetleg tejszínhabbal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-turos-alagut-2/