Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-túrós alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 darab eper
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 15 dkg babapiskóta (kb)

Krémhez

  • 50 dkg túró
  • 7,5 ml folyékony édesítőszer
  • 0,5 citrom héja és leve
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag zselatin fix

Elkészítése

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy keskeny, hosszúkás, de magasabb falú sütőformát (én őzgerinc formát használtam) a pereméig frissentartó fóliával kibélelünk és az aljára helyezzük az eperszeleteket.

Elkészítjük a tortazselét (a tasakon előírtak szerint) és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, majd hűtőszekrénybe tesszük mindaddig, amíg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk az édesítőszert, belereszeljük a citrom héját, majd ráfacsarjuk a citrom levét és alaposan összekeverjük.

Egy tálban elkészítjük a pudingot (a tasakon előírtak szerint), majd a túróhoz adva habverő segítségével összekeverjük. Ezt követően a krémbe keverjük a zselatin fixet is.

Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét.

Frissentartó fóliával lefedjük és lehetőség szerint pár órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy tálcát óvatosan a sütőforma tetejére teszünk, majd határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a fóliát.

Szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-turos-alagut/