Elkészítése
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, majd félbevágjuk. A túrót egy tálba tesszük és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint vanília-aromát vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Egy csipet sót is adunk hozzá, sőt, ízlés szerint akár kettő nagyobb csipetet is, hogy a túró íze igazán kiemelkedjen.
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, a habfixáló használati útmutatójának megfelelően. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot a túrós krémbe, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.
Egy mélyebb tál aljára lerakunk egy réteg babapiskótát, amelyre ráhalmozzuk az eper felét. Erre rákenjük a túrós krém felét, majd megismételjük a rétegezést: egy újabb réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül az egészet a megmaradt eperrel díszítjük.
A desszertet hűtőben pihentetjük legalább fél-egy napig, hogy a babapiskóta megpuhuljon és a krém jól összeérjen. Ekkor lesz igazán finom és krémes.
Sztori:
Az eperszezon elején valami epres, friss, hűsítő édességre vágytam. Mivel nagyon szeretem a túrót, ezt a receptet találtam ki, és azóta már többször is elkészítettem, sőt, “megrendelésre” is készítem!

