Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres, túrós hűsítő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg eper ( vagy bármilyen gyümölcs)
  • 250 g túró
  • 3-4 dl habtejszín
  • kb. 12-15 db babapiskóta
  • 1 csomag habfixáló
  • cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • só

Elkészítése

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, majd félbevágjuk. A túrót egy tálba tesszük és villával összetörjük, majd hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, a vaníliás cukrot, és ízlés szerint vanília-aromát vagy a vaníliarúd kikapart belsejét. Egy csipet sót is adunk hozzá, sőt, ízlés szerint akár kettő nagyobb csipetet is, hogy a túró íze igazán kiemelkedjen.

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, a habfixáló használati útmutatójának megfelelően. Ezután óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot a túrós krémbe, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Egy mélyebb tál aljára lerakunk egy réteg babapiskótát, amelyre ráhalmozzuk az eper felét. Erre rákenjük a túrós krém felét, majd megismételjük a rétegezést: egy újabb réteg babapiskóta, a maradék túrós krém, és végül az egészet a megmaradt eperrel díszítjük.

A desszertet hűtőben pihentetjük legalább fél-egy napig, hogy a babapiskóta megpuhuljon és a krém jól összeérjen. Ekkor lesz igazán finom és krémes.

Sztori:

Az eperszezon elején valami epres, friss, hűsítő édességre vágytam. Mivel nagyon szeretem a túrót, ezt a receptet találtam ki, és azóta már többször is elkészítettem, sőt, “megrendelésre” is készítem!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-turos-husito/