Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag zselatinpor (20 gramm)
  • 2 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 60 dkg friss eper
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 evőkanál rum (vagy aroma)

Elkészítése

A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve addig melegítjük, amíg el nem elolvad. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.

A túrót robotgéppel kikeverjük. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) margarinnal, porcukorral, a tojássárgákkal és a tejes zselatinnal simára keverjük.

Egy egy 24 cm-es tortaforma belsejét folpockkal kibéleljük. Az epret félbe vágjuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásímitjuk.

A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minnél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat el is törhetünk.

A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőbe néhány órára.

Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla.

Forró vizbe mártott késsel szeletekre vágjuk.

Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-turotorta-6/