Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Epres-vanília pudingos pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Epres részhez

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 4 darab szegfűszeg
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 1 dl víz
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz

Vaníliás pudingkrémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése

Az epret mossuk meg, csepegtessük le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Egy serpenyőbe tegyük bele a feldarabolt epret, adjuk hozzá a vizet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a citrom reszelt héját és a citromlevet, majd főzzük pár percig, arra figyelve, hogy az eper nehogy szétfőjön.

A keményítőt keverjük simára a vízzel, majd öntsük az eperhez és óvatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés tejjel. A maradék tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd kezdjük el melegíteni.

Közben adjuk hozzá a simára kevert pudingos tejet is, majd állandó keverés mellett, addig főzzük míg besűrűsödik, majd hűtsük ki.

Amikor a puding kihűlt, apránként keverjük hozzá az előzőleg keményre felvert tejszínhabot.

Az elkészült vaníliás pudingot az eperzselével váltakozva kanalazzuk bele a poharakba, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/epres-vanilia-pudingos-poharkrem/