Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gyümölcsös-babapiskótás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 200 g háztartási keksz
  • tej (az áztatáshoz)

Erdei gyümölcsös krém

  • 450 g erdei gyümölcs
  • 100 g cukor
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 400 ml víz

Rétegzéshez

  • babapiskóta

Vaníliás krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 350 ml tej
  • 80 g cukor
  • 200 g mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 250 ml tejszínhab

Elkészítése

A kekszeket beáztatjuk a tejbe és kitesszük egy előre beállított sütikeretbe vagy tepsi aljába.

Elkészítjük a gyümölcsös réteget. A gyümölcsöt kimérjük egy edénybe és hozzáadjuk a cukrot és a víz 3/4-ed részét, majd elkezdjük összefőzni. Amikor már a gyümölcsszemek szétesnek, akkor botmixerrel pürésítjük az egészet.

A maradék vizet elkeverjük a pudingporral és besürítjük vele a gyümölcsös krémet. A kész, még forró gyümölcspudingot a kekszre simítjuk.

A gyümölcsös réteg tetejére babapiskótát teszünk.

A vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrokat, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. AMikor már teljesen kihűlt vagy csak langyos, akkor elkeverjük benne a mascarponét/krémsajtot és a babapiskóta tetejére simítjuk egyenletesen.

A vaníliás krémre pedig tejszínhabot simítunk.

Egy éjszakára hűtőbe vagy hűvös helyre tesszük, majd másnap tálaljuk, amikor a keksz és a babapiskóta is kellőképpen megpuhult.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/erdei-gyumolcsos-babapiskotas-szelet/