Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Erdei gyümölcsös pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg erdei gyümölcskeverék (fagyasztott)
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszínhab
  • 3 evőkanál porcukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg friss málna
  • 25 dkg friss áfonya

Tálaláshoz

  • piskótatallér vagy kekszdarabok ízlés szerint
  • friss gyümölcs ízlés szerint

Elkészítése

Az erdei gyümölcsöket főzzük puhára egy kisebb edényben 1 dl vízzel. A megfőtt gyümölcsöt turmixoljuk le, majd szűrjük át (ne maradjanak benne magok). Az elkészült mártást tegyük félre hűlni.

A tejszínhabot verjük fel kemény habbá a porcukkoral. Az étcsokit olvasszuk meg gőz felett.

A mascarponét robotgép segítségével keverjük ki a porcukrral, majd adjuk hozzá a felvert tejszínhabot és keverjük össze. A krémet osszuk két részre. Az egyik felében keverjük el az olvasztott étcsokoládét, a második részét hagyjuk fehéren.

Készítsük elő a poharakat. Rakjunk minden pohár aljára piskóta darabokat. A piskótára rakjunk egy réteg fehér krémet, majd szórjuk meg friss gyümölccsel. A friss gyümölcs tetejére kanalazzuk rá az eredei gyümölcskrémet, majd szórjunk a tetejére gyümölcsöt. Kanalazzuk rá a csokis krémet és ismét szórjuk meg gyümölccsel. Utolsó rétegként rakjuk rá maradék fehér krémet, majd díszítsük a friss gyümölccsel és a piskótával. Rakjuk hűtőbe 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/erdei-gyumolcsos-poharkrem-2/