Elkészítése
Hozzávalók:
- kb 25-30 dkg gyümölcs (bármilyen idénygyümölcs: málna, eper, barack, egres, ribizli stb)
- 2 dl tejföl
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl tej vagy tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag zselatin (20 g)
Elkészítése:
A gyümölcsöt megmossuk, ha kell felaprítjuk.
A többi hozzávalót egy edényben csomómentesre keverjük, a zselatint is hozzáadjuk, majd összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk (ha tejszínnel készítjük, akkor a tejszínt nem muszáj folyékonyan a többi hozzávalóhoz adni, hanem fel is verhetjük habbá és az összemelegített masszába forgathatjuk).
Ehhez a langyos keverékhez adjuk a gyümölcsöt és tálakba merjük. Kihűtjük.
Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.
Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, hűsítő nyári desszert.


