Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fahéjas-joghurtos csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 25-30 dkg gyümölcs (bármilyen idénygyümölcs: málna, eper, barack, egres, ribizli stb)
  • 2 dl tejföl
  • 4 dl natúr joghurt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • 1 kávéskanál fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag zselatin (20 g)


Elkészítése:

A gyümölcsöt megmossuk, ha kell felaprítjuk.

A többi hozzávalót egy edényben csomómentesre keverjük, a zselatint is hozzáadjuk, majd összemelegítjük az egészet, de nem forraljuk (ha tejszínnel készítjük, akkor a tejszínt nem muszáj folyékonyan a többi hozzávalóhoz adni, hanem fel is verhetjük habbá és az összemelegített masszába forgathatjuk).

Ehhez a langyos keverékhez adjuk a gyümölcsöt és tálakba merjük. Kihűtjük.

Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük.

Nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, hűsítő nyári desszert.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fahejas-joghurtos-csoda/