Kekszes alap elkészítése
A margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvadnak. Ezután hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, majd sima masszává keverjük.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órán át hagyjuk dermedni.
Trüffel elkészítése
A tejszínt meglangyosítjuk. A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd gőz fölött felolvasztjuk. Amikor teljesen megolvadt, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Ezután fokozatosan belekeverjük a langyos tejszínt, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
A kihűlt trüffelt a megdermedt kekszes alapra simítjuk. A tortát legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.
Tipp
Ha szeretnénk intenzívebb ízeket, a trüffelbe keverhetünk egy kevés rumot vagy narancslikőrt. A tetejére reszelt csokoládéval vagy pirított mandulaforgáccsal is díszíthetjük, így még ünnepibb lesz a desszert.