Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fantázia szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag vajas keksz (szögletes)
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag étkezési zselatin
  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 üveg magozott meggy
  • 3 dl habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

Krém elkészítése

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd tűz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a zselatint. Letakarjuk, hűlni hagyjuk, közben időnként megkeverjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a mascarponét és a kimagozott meggyet, majd jól elkeverjük.

Rétegezés

Egy tálcára szorosan egymás mellé rakjuk a vajas kekszeket. Rákenjük a krém felét, majd újabb sor keksz és a maradék krém következik. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a krém tetejére simítjuk.

Teteje

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd a tejszínhabra csurgatjuk. A süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, hogy a keksz megpuhuljon és szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A meggy helyett használhatunk más gyümölcsöt, például epret, málnát vagy barackot is. A tetejére reszelt csokoládéval vagy meggyszemekkel is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fantazia-szelet/