Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Farakás recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag babapiskóta
  • tej
  • rumaroma

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj (vagy margarin )
  • rumaroma
Farakás

Elkészítése

A pudingot 4 dl cukros tejben megfőzzük, majd hozzákeverünk 1 evőkanál kakaót és körülbelül 1 kávéskanál rumaromát. Amíg a puding még meleg, hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és simára keverjük.

Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk. A babapiskótákat gyorsan belemártjuk a rumaromával elkevert tejbe, majd azonnal a formába helyezzük, kibélelve vele a formát. Amikor egy sor babapiskótával végeztünk, bekenjük csokis krémmel. Ezután ismét babapiskóta réteg következik, majd újra krém, amíg el nem fogy. A legfelső réteg babapiskóta legyen.

A kész édességet pár órára hűtőbe tesszük, majd egy hosszúkás tálcára borítjuk, és kakaót szitálunk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/farakas/