Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér csokis csemege recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 10 dkg sütemény maradék
  • 2 evőkanál lekvár
  • rum
  • 2 evőkanál cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelékhez

  • rumba áztatott meggy
  • 0,5 csomag gesztenyemassza

Bevonáshoz

  • 100 g fehércsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítése

A sütemények végeit mindig levágjuk, és eltesszük a fagyasztóba. Amikor sütés nélküli süteményt készítünk, elővesszük, kiolvasztjuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk.

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kúp alakú formát folpackkal kibélelünk, és a masszából körbenyomkodjuk úgy, hogy a közepébe gesztenyemassza és egy fél, rumba áztatott meggy beleférjen. Ekkor felfordítjuk a formát, lehúzzuk róla a fóliát, és folytatjuk a következő kúp elkészítésével.

Amikor elkészültünk az összessel, egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztunk, majd a kúpokat belemártjuk. Étcsokival díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/feher-csokis-csemege/