Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehér csokis-epres marquise recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6-8 db babapiskóta
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 2-3 tk porcukor


Elkészítése:

Egy szögletes formát béleljünk ki folpack fóliával úgy, hogy a széleinél bővel túllógjon. Ezután keresztbe helyezzük bele a babapiskótákat. (A piskóták tetejét meg lehet locsolni egy pici narancslével, de én ezt most kifelejtettem.)

A csokoládét és a vajat tegyük egy fémtálba, majd gőz fölött olvasszuk fel, és keverjük krémesre.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként keverjük a csokoládés-vajas masszához, hogy sima krémet kapjunk.

A formába lévő babapiskóta tetejére kanalazzuk rá a csokoládés krém felét, majd egy sorba nyomkodjuk bele az eperszemeket úgy, hogy teljesen lemenjenek a piskótára.
Ezután kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és a tetejét simítsuk el, majd hajtsuk rá a túllógó fóliát.

Tegyük a megtöltött formát legalább 24 órára a mélyhűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A maradék epret a porcukorral együtt pépesítsük, majd passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel a marquies-t, majd kanalazzuk rá az eperöntetet.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/feher-csokis-epres-marquise/