Hozzávalók:
- 5 dkg olvasztott vaj
- fél zacskó vaníliás cukor
- 2 ek kókuszkrém
- 8 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- esetleg pár csepp kókusz aroma
- 20-25 dkg fehércsoki a bevonáshoz
- díszítéshez pirított kókuszchips vagy kókuszreszelék
Elkészítése:
A vajat mikróban felolvasztjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk.
A masszából kisebb diónyi golyókat formálunk és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hűtőben dermesztjük 1 órát, majd az olvasztott fehércsokiba mártjuk. Visszatesszük a sütőpapíros tálcára és még mielőtt megdermedne rajta a csoki megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hűtve tároljuk, de szobahőmérsékleten a legfinomabb. 16-18 db lesz belőle.
[box style=”info”]kókuszkrémet elég sok helyen lehet kapni, én a Sparban vettem, ha nem találtok, akkor tegyetek dupla vajat bele, bár pont ettől lesz krémes állagú.[/box]