Hozzávalók:
- 300 g fehér csokoládé
- 2 lap zselatin
- 2 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- 10 dkg reszelt dió vagy mandula, mogyoró vagy vegyesen
Elkészítése:
A csokit gőz felett felolvasztjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd a forró csokiba tesszük. Belekeverjük a citromok reszelt héját, a tojássárgákat és fehérjéből vert kemény habot is beleforgatjuk.
Egy formát kivajazunk, majd beleszórunk őrölt diót, mandulát, mogyorót és beleöntjük a csokis masszát. Hűtőben megdermesztjük.
Forró vízbe mártott konyharuhával borítjuk ki, hogy szépen kijöjjön a formából.
[box style=”info”]Elkészíthetjük étcsokoládéból ebben az esetben 5 dkg vajat keverünk bele, és citrom helyett narancshéjat.
Sokkal nehezebb keverni, az mint étcsokoládés változatot és ebből ki kell hagyni a vajat, mert sokkal több a fehér csokoládéban a kakaóvaj.[/box]