Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis-epres kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 15 dkg babapiskóta (kb)
  • 1 dl tej (kb)

Krém

  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 10 g zselatin
  • 5 evőkanál víz
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 25 dkg fehércsoki
  • 1 dl tejszín

Elkészítése

Először a krémet készítjük el. A zselatint beáztatjuk a vízbe és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

Az epret kicsumázzuk, megmossuk, negyedeljük és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. A zselatint felmelegítjük, majd az eperhez adjuk és addig melegítjük amíg teljesen homogén nem lesz a keverék. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A tejszínt felverjük keményre, majd óvatosan, spatulával beleforgatjuk a kihűlt epres keveréket.

A babapiskótát belemárjuk a tejbe, majd beletesszük a formába (23*23 cm) és rásimítjuk az epres tejszínhabot és hűtőbe tesszük.

A fehércsoki ganache-hoz a tejszínt forróra melegítjük, majd ráöntjük a csokira és addig keverjük, amíg a csoki el nem olvad. A csokis keveréket a süti tetejére öntjük és másnapig hűtőben tartjuk.

Másnap felszeljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fehercsokis-epres-kocka-2/