Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fehércsokis, kivis panna cotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fehér réteghez:

  • 3 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 0,5 darab vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg fehér csokoládé

Kivis réteghez:

  • 6 darab kivi
  • 1 teáskanál zselatinpor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,5 citrom leve

Díszítéshez

  • tejszínhab
  • csokoládé forgács

Elkészítése

A tejszínt a tejjel és a vaníliarúd kikapart belsejével feltesszük a tűzhelyre, majd hozzáadjuk a fehér csokoládét és addig keverjük, amíg a csokoládé elolvad. A tűzről levéve beletesszük a cukorral elkevert zselatinport és tovább keverjük, amíg feloldódik a cukor és a zselatin.

Ezt követően előkészített poharakba töltjük és három órára hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

Közben elkészítjük a kivis réteget. A kiviket megtisztítjuk, majd felkockázzuk. A felkockázott kiviből három evőkanálnyit félreteszünk, a többihez hozzáadjuk a porcukrot, citromlevét és pürésítjük.

Tűzhelyre tesszük, beledobjuk a zselatinport és addig melegítjük, amíg el nem olvad a cukor és a zselatin. A tűzhelyről levéve hozzáadjuk a darabolt kivit, egy kicsit hűtjük, majd a megdermedt fehér rétegre kanalazzuk és ismét hűtőbe tesszük.

Tálaláskor tejszínhabbal és csokoládé forgáccsal kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fehercsokis-kivis-panna-cotta/