Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeedrő pohárdesszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Csokoládé moussehoz

  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál keményítő (púpozott)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone

Meggyzseléhez

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 teáskanál keményítő (púpozott)

Vaníliás tejszínhabhoz

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tojássárgákhoz adjuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, 1 dl tejszínt és keverjük simára, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ekkor vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük, míg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután hűtsük ki teljesen.

Amikor a csokoládé teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.

A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a csokoládékrémhez.

A meggybefőttet a 2 dl meggylével együtt öntsük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, majd főzzük pár percig (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A tejszínhez adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd verjük fel kemény habbá.

Az előkészített poharakba (4 db) rétegezzük a csokoládé mousse-t, a vaníliás tejszínhabot és a meggyzselét, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/feketeedro-pohardesszert/