Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fenyőtoboz recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál méz
  • 5 evőkanál cukor
  • 10 dkg csokoládé (darabokra tördelve )
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 20 dkg csokoládés kukoricapehely

Díszítséhez

  • porcukor

Elkészítése

A kukoricapehely kivételével az összes hozzávalót egy lábasban felforraljuk, folyamatosan kevergetve, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Amikor az elegy homogén lesz, hozzáadjuk a csokoládés kukoricapelyhet, és alaposan elkeverjük. Hagyjuk langyosra hűlni a masszát.

Egy citromfacsaró belsejét megtöltjük a masszával, majd óvatosan kifordítjuk belőle, hogy toboz alakot kapjunk. Az így elkészült formákat hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt a tobozokat finoman megszórhatjuk porcukorral, ha szeretnénk hóhatást elérni.

A desszert azonnal fogyasztható, és kiváló választás ünnepi asztalra is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fenyotoboz/