Elkészítése
Tészta:
A kekszet és a ferrero rocher golyókat robotgéppel összedaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan elkeverjük.
A masszát egy 24 cm-es forma aljára és az oldalára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.
Töltelék:
A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a krémsajtos alaphoz forgatjuk.
A krém háromnegyed részét az alapra simítjuk, belenyomkodjuk a ferrero rocher golyókat és befedjük a maradék krémmel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Díszítés:
Az étcsokoládét apróra tördeljük és tálba tesszük. 100 ml tejszínt felforralunk, majd a csokoládéra öntjük és simára keverjük. Szobahőmérsékletre hűtjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt és kemény habbá verjük az egészet.
A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele a pite tetejét. Tálalás előtt 30 percre visszatesszük a hűtőbe.
Tipp:
A pite még különlegesebb lesz, ha a tetejét csokoládéforgáccsal, apróra vágott mogyoróval vagy extra ferrero rocher golyókkal díszítjük. Az étcsokoládé helyett tejcsokoládéval is elkészíthető, ha lágyabb ízt szeretnénk elérni.


