Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ferrero rocher pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 150 g keksz (omlós, kakaós vagy sima)
  • 4 darab ferrero rocher
  • 50 g vaj (ha szükséges adhatunk még hozzá keveset)

Töltelék:

  • 225 g mascarpone
  • 50 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 12 darab ferrero rocher

Díszítés:

  • 100 g étcsokoládé (56%-os)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése

Tészta:

A kekszet és a ferrero rocher golyókat robotgéppel összedaráljuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan elkeverjük.

A masszát egy 24 cm-es forma aljára és az oldalára nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül.

Töltelék:

A krémsajtot a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, több részletben a krémsajtos alaphoz forgatjuk.

A krém háromnegyed részét az alapra simítjuk, belenyomkodjuk a ferrero rocher golyókat és befedjük a maradék krémmel. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Díszítés:

Az étcsokoládét apróra tördeljük és tálba tesszük. 100 ml tejszínt felforralunk, majd a csokoládéra öntjük és simára keverjük. Szobahőmérsékletre hűtjük, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt és kemény habbá verjük az egészet.

A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük vele a pite tetejét. Tálalás előtt 30 percre visszatesszük a hűtőbe.

Tipp:

A pite még különlegesebb lesz, ha a tetejét csokoládéforgáccsal, apróra vágott mogyoróval vagy extra ferrero rocher golyókkal díszítjük. Az étcsokoládé helyett tejcsokoládéval is elkészíthető, ha lágyabb ízt szeretnénk elérni.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/ferrero-rocher-pite/