Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fincsi szelet egy sütés nélküli, krémes desszert, amelyben a kakaós kekszalap és a könnyű túrós-mascarponés krém tökéletes harmóniát alkot. A tetején lévő csokoládébevonat teszi igazán ünnepivé és ellenállhatatlanná.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Alap elkészítése

A háztartási kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. A tejet és a rumot fokozatosan beleöntjük, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát egy közepes méretű tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk.

Krém elkészítése

A túrót áttörjük, majd a mascarponéval, a porcukorral és a zselatinfixszel simára keverjük. A krémet egy vizes spatula segítségével egyenletesen elkenjük a kakaós kekszalapon.

Bevonat és pihentetés

A tetejét felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Ezután könnyen szeletelhető.

Tipp

A krémet citromhéjjal vagy vaníliával is ízesíthetjük. Ünnepi alkalmakra díszíthetjük reszelt csokoládéval, gyümölcsökkel vagy kókuszreszelékkel is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is