Alap elkészítése
A háztartási kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. A tejet és a rumot fokozatosan beleöntjük, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát egy közepes méretű tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
Krém elkészítése
A túrót áttörjük, majd a mascarponéval, a porcukorral és a zselatinfixszel simára keverjük. A krémet egy vizes spatula segítségével egyenletesen elkenjük a kakaós kekszalapon.
Bevonat és pihentetés
A tetejét felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Ezután könnyen szeletelhető.
Tipp
A krémet citromhéjjal vagy vaníliával is ízesíthetjük. Ünnepi alkalmakra díszíthetjük reszelt csokoládéval, gyümölcsökkel vagy kókuszreszelékkel is.