Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fincsi szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 4 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag zselatin fix
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Alap elkészítése

A háztartási kekszet ledaráljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a kakaóport. A tejet és a rumot fokozatosan beleöntjük, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát egy közepes méretű tepsi aljába egyenletesen belenyomkodjuk.

Krém elkészítése

A túrót áttörjük, majd a mascarponéval, a porcukorral és a zselatinfixszel simára keverjük. A krémet egy vizes spatula segítségével egyenletesen elkenjük a kakaós kekszalapon.

Bevonat és pihentetés

A tetejét felolvasztott csokoládéval bevonjuk, majd a süteményt legalább 3 órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen. Ezután könnyen szeletelhető.

Tipp

A krémet citromhéjjal vagy vaníliával is ízesíthetjük. Ünnepi alkalmakra díszíthetjük reszelt csokoládéval, gyümölcsökkel vagy kókuszreszelékkel is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/fincsi-szelet/