Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • tej (nem sok, csak amennyit felvesz)

Krém

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Továbbá

  • 24 db babapiskóta
  • 5 dl cukrozott habtejszîn
  • reszelt gesztenyemassza

Elkészítése

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon és ne legyen ragacsos.

Egy közepes nagyságú, kapcsos formába (27*39 cm) egyenletesen belenyomkodjuk.

A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét (ne áztassuk el a piskótákat!), majd a krém másik felét is rákenjük.

Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral vagy gesztenyemaszát reszelünk rá.

Egy éjszakára tegyük hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenye-torta-10/