Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyekocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kekszes réteghez

  • 25 dkg darált keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 5 dkg margarin
  • 3 dl tej

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor

A felső réteghez

  • 0,5 liter habtejszín

A díszítéshez

  • csokireszelék

Elkészítése

A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a forrásban lévő cukorral ízesített tejhez adjuk, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve kihűtjük. A margarint habosra keverjük majd hozzáadjuk a cukrozott pudingot.

A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával és szükség szerinti tejjel (nekem 4 ek tejre volt szükségem) majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Reszelt csokival megszórjuk, forró vízbe mártott éles késsel kockákra vágjuk és akár azonnal tálalhatjuk is, de még finomabb ha egy éjszakát pihen a hűtőben.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyekocka-3/