Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 5 dl tejszín

Elkészítése

Elsőként elkészítjük a krémet: a vaníliás pudingot megfőzzük a tejben, majd a margarint habosra keverjük a porcukorral, és hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.

A gesztenyés alaphoz összegyúrjuk a hozzávalókat, ízlés szerint teszünk bele rumaromát.

Egy tepsi alját megszórjuk darált keksszel, majd kézzel alaposan belenyomkodjuk a gesztenyés alapot. Erre ráterítjük a vaníliás krém felét.

A babapiskótákat egyesével beleforgatjuk kb. 2 dl cukrozott tej és kevés főzött kávé keverékébe, majd szorosan egymás mellé fektetjük őket a vaníliás krémre. Ezután rásimítjuk a krém másik felét.

Felverjük a tejszínt, és rákenjük a krém tetejére. Tejszínhab-rózsákkal és kakaóporral díszítjük. Pár órára hűvös helyre tesszük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-alom/