Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-babapiskótás desszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1,5 üvegcse rumaroma

Krém

  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 9 dl tej
  • 25 dkg margarin

Közé

  • 1 csomag babapiskóta
  • 1,5 dl tej (kb)
  • 0,5 üvegcse rumaroma

Tetejére

  • 3 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítése

Az alap hozzávalóit összedolgozzuk, majd egyenletesen belenyokodjuk a forma (20*30 cm) aljába.

A krémhez a tejben sűrűre felfőzzük a cukrot és a pudingport. Ha a puding langyosra hűlt, akkor robotgéppel beledolgozzuk a margarint és jól kihabosítjuk.

A tejet elkeverjük a rumaromával.

A krém felét rásimítjuk az alapra, majd kitesszük a tetejét a rumos tejbe áztatott babapiskótával és rásimítjuk a maradék krémet.

A tetejére simítjuk a tejszínhabot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeletelés után tortadarával díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-babapiskotas-desszert/