Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-babapiskótás máglya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kocka gesztenyemassza
  • 2 tábla tortabevonó
  • 4 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Ebbe mártogatjuk meg a babapiskóták felét, amiket egy jénaiba rakunk. A babapiskótákra ráreszeljük a gesztenyemassza felét, majd az egyik étbevonót felolvasztjuk és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen öntetni a gesztenyére.

Ezekre jön a babapiskóták másik fele. Ezeket is bemártogatjuk és rárakjuk a többire. Ráreszeljük a maradék gesztenye masszát.

A habtejszínt felverjük és rásimítjuk a gesztenyére. Felolvasztjuk a vajat, beletördeljük a másik étbevonót és annyi tejet adunk hozzá, hogy rá lehessen csorgatni a hab tetejére. Hűtőben legalább 1 órát hűtjük.

 

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-babapiskotas-maglya/