Először elkészítjük a joghurtos réteget. A két gyümölcsjoghurtot és a két natúr joghurtot egy edénybe öntjük, majd ízlés szerint porcukrot adunk hozzá. Az étkezési zselatint hozzákeverjük, és az egészet alacsony lángon addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a margarint, és ha a gesztenyemassza nem cukrozott, ízlés szerint porcukrot. Robotgéppel alaposan elkeverjük, miközben fokozatosan hozzáadunk kb. fél dl tejet, hogy a massza krémes állagú legyen. Az étcsokoládét lereszeljük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük.
Egy tortaforma alját háztartási keksszel kirakjuk. A kekszrétegre rásimítjuk a gesztenyemasszát, majd újabb réteg kekszet helyezünk rá. Erre szórjuk a reszelt csokoládé felét. A még langyos joghurtos réteget óvatosan ráöntjük, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje be a tetejét. A tortát hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a joghurtos réteg megdermed.
Amikor a joghurt megszilárdult, a tejszínhab nagy részét rákenjük a tetejére, de hagyunk belőle a díszítéshez is. A tejszínhabra rászórjuk a maradék reszelt csokoládét, majd a tortát tejszínhabbal tetszés szerint díszítjük.
Ez a torta különleges alkalmakra, például Valentin-napra is remek választás, de bármikor elkészíthető, amikor egy különleges desszerttel szeretnénk meglepni magunkat vagy szeretteinket. Jó étvágyat!