Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-joghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg háztartási keksz
  • 50 dkg gesztenyemassza (50 dkg)
  • porcukor
  • 2 nagy doboz gyümölcsjoghurt
  • 2 kis doboz natúr joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 0,5 liter tejszínhab
  • 100 g étcsokoládé
  • 12,5 dkg margarin
  • tej

Elkészítése

Először elkészítjük a joghurtos réteget. A két gyümölcsjoghurtot és a két natúr joghurtot egy edénybe öntjük, majd ízlés szerint porcukrot adunk hozzá. Az étkezési zselatint hozzákeverjük, és az egészet alacsony lángon addig melegítjük, amíg a zselatin teljesen feloldódik. Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

A gesztenyemasszát egy tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a margarint, és ha a gesztenyemassza nem cukrozott, ízlés szerint porcukrot. Robotgéppel alaposan elkeverjük, miközben fokozatosan hozzáadunk kb. fél dl tejet, hogy a massza krémes állagú legyen. Az étcsokoládét lereszeljük, a tejszínt pedig kemény habbá verjük.

Egy tortaforma alját háztartási keksszel kirakjuk. A kekszrétegre rásimítjuk a gesztenyemasszát, majd újabb réteg kekszet helyezünk rá. Erre szórjuk a reszelt csokoládé felét. A még langyos joghurtos réteget óvatosan ráöntjük, ügyelve arra, hogy egyenletesen fedje be a tetejét. A tortát hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a joghurtos réteg megdermed.

Amikor a joghurt megszilárdult, a tejszínhab nagy részét rákenjük a tetejére, de hagyunk belőle a díszítéshez is. A tejszínhabra rászórjuk a maradék reszelt csokoládét, majd a tortát tejszínhabbal tetszés szerint díszítjük.

Ez a torta különleges alkalmakra, például Valentin-napra is remek választás, de bármikor elkészíthető, amikor egy különleges desszerttel szeretnénk meglepni magunkat vagy szeretteinket. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-joghurtos-torta-sutes-nelkul/