Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alsó réteg

  • 30 dkg háztartási keksz (apróra törve)
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál rum
  • 1 csomag vaníliás cukor

Első krém

  • 1 csomag fehér csokoládéízű pudingpor
  • 3,5 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj

Második krém

  • 1 csomag tirmisu ízű pudingpor
  • 3,5 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg vaj

Összeállítás

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 darab babapiskóta (kb)
  • 1,5 dl tej

Elkészítése

A háztartási kekszet apróra törjük.

A gesztenyemasszát a rummal, egy csomag vaníliás cukorral és a folyékony tejszínnel kikeverjük, majd összekeverjük a keksszel.

A fehér csokoládés pudingporhoz adjuk a cukrot és kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés közben.

Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hidegre helyre tesszük.

A tiramisu pudingporhoz adjuk a cukrot és kevés tejjel simára keverjük. Felöntjük a többi tejjel és tűzön besűrítjük állandó keverés mellett. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a vajjal, majd hideg helyre tesszük.

A gesztenyés kekszet rányomkodjuk egy tálcára, szépen eligazítva. Erre kenjük a fehér csokoládés krémet. A babapiskótákat egyesével tejben megforgatjuk, majd kirakjuk a sütemény tetejét vele. A tiramisu krémet a piskóta tetejére simítjuk.

A tetejére felverjük a habtejszínt a vaníliás cukorral és díszítjük a tetejét vele.

Hűtőbe tesszük kis időre, majd szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-kremes-8/