Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Gesztenyés krémes sütés nélkül

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyés krémes sütés nélkül készül, így gyors és praktikus desszert, amely mégis ünnepi hangulatot varázsol. Az omlós kekszes-gesztenyés alap, a vaníliás krém és a könnyű tejszínhab harmonikus ízvilágot alkot, a reszelt csokoládé pedig szépen megkoronázza. Ideális választás, ha kevés időnk van, de mégis látványos süteményt szeretnénk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
bvido1125
Beküldte: 2013.10.06.

Alaphoz

Krémhez

Tejszínes réteghez

Díszítéshez

Elkészítése

Alap

A gesztenyemasszát, a kekszmorzsát, a vajat, a tejet és a rumot alaposan összegyúrjuk. Az így kapott masszát egy 25×25 cm-es tepsibe vagy formába nyomkodjuk, és elsimítjuk.

Krém

A tejet a pudingporral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, amíg sima, könnyű krémet kapunk. Ezt a réteget a gesztenyés alapra simítjuk.

Tejszínes réteg

A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A vaníliás krém tetejére kenjük, egyenletesen elsimítva.

Díszítés

A tejszínhabra nagy lyukú reszelővel étcsokoládét forgácsolunk. A süteményt rövid hűtés után azonnal szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.

Tipp

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, az alaphoz adhatunk kevés rumaromát vagy narancshéjat. A tetejét feldobhatjuk pár szem kandírozott gyümölccsel vagy friss bogyós gyümölccsel is, hogy ünnepibb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bvido1125
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is