Elkészítése
Alap
A gesztenyemasszát, a kekszmorzsát, a vajat, a tejet és a rumot alaposan összegyúrjuk. Az így kapott masszát egy 25×25 cm-es tepsibe vagy formába nyomkodjuk, és elsimítjuk.
Krém
A tejet a pudingporral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, amíg sima, könnyű krémet kapunk. Ezt a réteget a gesztenyés alapra simítjuk.
Tejszínes réteg
A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A vaníliás krém tetejére kenjük, egyenletesen elsimítva.
Díszítés
A tejszínhabra nagy lyukú reszelővel étcsokoládét forgácsolunk. A süteményt rövid hűtés után azonnal szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
Tipp
Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, az alaphoz adhatunk kevés rumaromát vagy narancshéjat. A tetejét feldobhatjuk pár szem kandírozott gyümölccsel vagy friss bogyós gyümölccsel is, hogy ünnepibb legyen.
