Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés krémes sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alaphoz

  • 0,5 kg gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg vaj
  • 5 evőkanál tej
  • 2 teáskanál rum

Krémhez

  • 1 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor

Tejszínes réteghez

  • 3 dl habtejszín
  • 1 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítéshez

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

Alap

A gesztenyemasszát, a kekszmorzsát, a vajat, a tejet és a rumot alaposan összegyúrjuk. Az így kapott masszát egy 25×25 cm-es tepsibe vagy formába nyomkodjuk, és elsimítjuk.

Krém

A tejet a pudingporral sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, amíg sima, könnyű krémet kapunk. Ezt a réteget a gesztenyés alapra simítjuk.

Tejszínes réteg

A hideg habtejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A vaníliás krém tetejére kenjük, egyenletesen elsimítva.

Díszítés

A tejszínhabra nagy lyukú reszelővel étcsokoládét forgácsolunk. A süteményt rövid hűtés után azonnal szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.

Tipp

Ha még intenzívebb ízt szeretnénk, az alaphoz adhatunk kevés rumaromát vagy narancshéjat. A tetejét feldobhatjuk pár szem kandírozott gyümölccsel vagy friss bogyós gyümölccsel is, hogy ünnepibb legyen.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-kremes-sutes-nelkul-2/