Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés meggyes csúcsok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • süteményvég
  • 2 evőkanál lekvár
  • rum
  • 1 teáskanál cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kakaópor

Töltelék

  • rumba áztatott meggy
  • 0,5 csomag gesztenyemassza

A bevonáshoz

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál étolaj
Gesztenyés meggyes csúcsok kép

Elkészítése

Ez egy remek módja annak, hogy a sütemények maradékait újrahasznosítsuk és egy látványos édességet készítsünk!

A fagyasztott süteményvégeket először kiolvasztjuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. Egy kúp alakú formát kibélelünk folpaccal, és a masszából körbenyomkodjuk úgy, hogy a közepébe egy adag gesztenyemassza és egy fél, rumba áztatott meggy kerüljön.

Miután megtöltöttük a kúpokat, felfordítjuk a formát, lehúzzuk róla a fóliát, és folytatjuk a következő darabbal, míg el nem készül az összes.

Amikor elkészültünk, egy tábla étcsokoládét gőz felett felolvasztunk margarinnal és egy kevés olajjal, majd belemártjuk a kúpokat. Végül fehér csokoládéval díszítjük őket.

Hűtőbe téve kicsit hagyjuk megdermedni, és már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-meggyes-csucsok/