Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 4 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 3 dl tej
- 2 tk rum
Töltelék:
- 20 dkg gesztenye massza
- 7 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 tk rum
- 20 dkg magozott meggy befőtt
- 6 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához a kekszet összeforgatjuk a cukorral, a vaníliával, a kakaóval, a rummal és a tejet hozzáadva tésztává formázzuk, majd ketté vesszük.
A töltelékhez a felengedett gesztenye masszát összekeverjük a cukorral, a vajjal és a rummal.
Kinyújtjuk az egyik adag tésztát egy sütőpapíron, majd rákenjük a töltelék felét, és rászórjuk a lecsepegtetett meggy felét.
A hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd a papírra kókuszreszeléket szórunk, amin a tekercset néhányszor átgurgatjuk.
A másik adag tésztát is így készítjük el. Alufóliába csomagolva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Hidegen könnyen szeletelhető.
[box style=”info”]Dekoratív csomagolásban ajándékba is adható.[/box]

