Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés puncsgolyó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizslisztes háztartási keksz (darálva)
  • 10 dkg nyírfaporcukor
  • 0,5 üveg puncs vagy meggyaroma
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • piros ételszínezék
  • 1,5 dl rizstej (kb)

A töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza

A hempergetéshez

  • kókuszreszelék

Elkészítése

Akiengedett gesztenyemasszából 25 darab golyót formázunk, majd fagyasztóba tesszük.

A darált rizslisztes kekszet egy tálba tesszük, hozzákeverjük a nyírfaporcukrot a lekvárt, az aromát, a színezéket és apránként adagoljuk hozzá a tejet. Jól formázható masszát kell kapnunk.

A kekszes részt is 25 darabra osztjuk, majd a tenyerünkben ellapogatjuk és a fagyasztóból kivett gesztenyegolyókat becsomagoljuk, majd kókuszreszelékben megforgatjuk és akár azonnal kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-puncsgolyo/