Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alsó réteg

  • 25 dkg darált keksz
  • 12 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • rumaroma

A krémhez

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg margarin

Tetejére

  • 250 ml habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • kakaópor

Elkészítése

A margarint kissé felolvasztjuk a mikróban, majd összegyúrjuk a darált keksszel, kakaóval, cukorral, vízzel és ízlés szerinti mennyiségű rummal. A kapott masszát egy 26 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk, amelyet előtte folpackkal vagy alufóliával kibélelünk. Ezt az alapot betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet.

A pudingport tejben 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni. Közben a gesztenyemasszát összekeverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot. A kész krémet rákenjük a fagyasztóból kivett kekszes alapra, majd ismét betesszük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

A tejszínt kemény habbá verjük, és a torta tetejére kenjük. Ezután ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral, vagy felolvasztunk 5 dkg étcsokoládét kevés vajjal, és ezt a torta tetejére kenjük. A tortát tálalásig a hűtőben tartjuk, hogy az ízek jól összeérjenek és a krémek megszilárduljanak.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gesztenyetorta-2/