Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 200 g kakaós keksz 100 g vaj 2 ek holland kakaópor 2 ek rumaroma Töltelék: 500 g gesztenyepüré 200 ml tejszín 1 csomag vaníliás cukor 2 ek rumaroma 100 ml forró víz 20 g zselatinpor Díszítés: 150 ml tej 1 csomag tejszínhabpótló por porcukor étcsokoládé csokoládégolyók Elkészítése: A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.01.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 200 g kakaós keksz
  • 100 g vaj
  • 2 ek holland kakaópor
  • 2 ek rumaroma

Töltelék:

  • 500 g gesztenyepüré
  • 200 ml tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rumaroma
  • 100 ml forró víz
  • 20 g zselatinpor

Díszítés:

  • 150 ml tej
  • 1 csomag tejszínhabpótló por
  • porcukor
  • étcsokoládé
  • csokoládégolyók


Elkészítése:

A kakaós kekszet jó alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kakaóport, rumaromát majd a felmelegített margarinnal összedolgozzuk.

Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

Az édes gesztenyepürét összedolgozzuk a rumaromával, felvert tejszínhabbal, hozzáadjuk a 100ml forró vízben feloldott zselatint és alaposan átkeverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra. Hűtőben hagyjuk megdermedni.

A tejet, porcukrot és a tejszínhabpótló port felverjük kemény habbá majd a hideg gesztenyetortára kenjük. Feldíszítjük csokiforgáccsal, apró csokigolyókkal és felszeleteljük.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is