Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gomba recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A gomba fejéhez

  • 35 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • babapiskóta

Mázhoz

  • 1 db tortabevonó
  • 1 teáskanál étolaj

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd gomba alakú formákat készítünk belőlük. Ehhez egy kisebb merítőkanalat kilisztezünk, a masszát belenyomkodjuk a falához, majd óvatosan kiütjük belőle a formát.

A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Ezzel a krémmel megtöltjük a gombafejeket.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd a gombafejeket belemártjuk, hogy kalapjuk szép fényes, csokis bevonatot kapjon.

A gombák szárát babapiskótából formázzuk meg, és a fejekhez illesztjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gomba/