Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grízes hamis tiramisu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Krém

  • 1 liter tej
  • 12 dkg búzadara
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • csipet só

Piskóta réteg

  • 300 ml kávé
  • 3 dkg porcukor (vagy 2 ek méz)
  • 15 dkg babapiskóta

Elkészítése

A tejet feltesszük a gázra, majd a cukrot és a búzadarát alaposan elkeverjük benne. Hígabb tejbegrízt kell, hogy kapjunk.

Ha kész levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat külön tálba szétválasztjuk. A sárgákat elkeverjük a grízben. Ezt követően visszarakjuk a tűzre és hőkezeljük az így már tojássárgájával kiegészített masszát (2-3 perc alatt). Ezt követően szobahőmérsékletűre hűtjük.

Közben kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a csipet sóval és óvatosan beleforgatjuk a kihűlt grízbe.

Lefőzzük a kávét és elkeverjük benne a cukrot vagy mézet.

A rétegzés a szokásos tiramisuhoz hasonlóan történik, tehát egy réteg kávéba áztatott babapiskóta és egy réteg krém felváltva. Ha kicsit fel akarjuk túrbózni a rétegek közé lehet étcsokoládét reszelni és/vagy apró nutella halmokat kanalazni.

A felső réteg krémre mehet a kakaópor, majd legkevesebb 2 órára betesszük a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/grizes-hamis-tiramisu/