szörpből készült zseléhez a következő arányokat használtam: 1 dl szörpöt kevertem 4 dl vízzel. Kilencszeres hígítású szörppel dolgoztam. Az elkészült szörpökből háromféle változatot készítettem, mindegyiket felfőztem 1-1 csomag zselatinnal. Fontos, hogy a keveréket ne forraljuk, mert a zselatin elveszíti kocsonyásító hatását!
Az így elkészült zselét egyforma tálkákba öntöttem, amelyeket előzőleg alufóliával kibéleltem. Legalább három órára a hűtőbe tettem, hogy teljesen megdermedjenek. Miután megdermedtek, a formákból kivéve csíkokra vágtam, majd felkockáztam őket. Ezeket a kockákat egy nagyobb tálba rendeztem össze-vissza, majd leöntöttem a maradék, kihűtött felfőzött szörppel. Fontos, hogy a szörp már hideg legyen, különben megolvasztja a korábban elkészült zselét.
A tálat ismét hűtőbe tettem legalább három órára, de a legjobb, ha egész éjszakára hagyjuk dermedni. Amikor megdermedt, a tálból kivéve a színes zselatint különböző kiszúróformákkal kiszúrtam. A végeredmény különböző színű és formájú gumicukrok lettek, amelyek nagyon tetszettek a gyerekeknek. Bár a munkafolyamat kicsit időigényes, megéri, mert a házi gumicukor rendkívül finom. A képen nem biztos, hogy látszik, de négy különböző színt készítettem, bár két piros szín nagyon hasonló lett.