Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1. réteg: 3 tojás 6 evőkanál porcukor 1 tasak (20 g) zselatin 1,5 dl víz 2. réteg: 3 tojás 5 evőkanál porcukor 1 evőkanál holland kakaópor 1 tasak zselatin 1,5 dl víz 3. réteg: 630 g tejföl 6 evőkanál porcukor 1 tasak zselatin 1,5 dl víz 4. réteg: 4 dl málnaszörp (ízlés szerint szörp […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
bozsoilona
Beküldte: 2017.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
1. réteg:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 tasak (20 g) zselatin
  • 1,5 dl víz

2. réteg:

  • 3 tojás
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 tasak zselatin
  • 1,5 dl víz

3. réteg:

  • 630 g tejföl
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 tasak zselatin
  • 1,5 dl víz

4. réteg:

  • 4 dl málnaszörp (ízlés szerint szörp vízben feloldva, hogy 4 dl legyen)
  • 1 tasak zselatin
  • 1,5 dl víz


Elkészítése:

Egy 26 cm-es, kerek tortaformát előkészítünk.

1. réteg:

A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát formába öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

2. réteg:

A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük. A tojásfehérjéket felverjük kemény habnak, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat, majd óvatosan belecsorgatjuk a langyosra hűlt zselatint. A masszát a fehér rétegre öntjük és betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

3. réteg:

A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük.

A tejfölben elkeverjük a porcukrot, majd hozzáadjuk a zselatint és jól elkeverjük. Ezt a masszát a barna rétegre öntjük és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

Ha szeretnénk díszíteni, akkor kitehetjük a tetejét gumimacikkal.

4. réteg:

A vízben elkeverjük a zselatint és elkezdjük melegíteni, de nem szabad felforralni! Addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad, majd langyosra hűtjük. Ekkor belekeverjük a szörpbe és ráöntjük az egészre.

Hűtőbe tesszük, amíg ez is meg nem dermed.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
bozsoilona
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is