Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gumimaci torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 17 evőkanál porcukor
  • 2 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál kakaó
  • 2 dl málnaszörp

Elkészítése

1. Lap:

3 tojássárgáját elkeverünk 5 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, amíg sima, egynemű masszát nem kapunk. 1,5 dl vízben felforralunk 1 tasak zselatint, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojássárgás keverékhez. 3 tojásfehérjét enyhén elkeverünk (nem kell felverni), és ezt is hozzáadjuk a zselatinos masszához. Az elkészült keveréket egy közepes alapterületű, magas falú edénybe öntjük.

2. Lap:

Az első laphoz hasonlóan készítjük, de a tojássárgás keverékhez 3 púpos evőkanál kakaóport is hozzáadunk. Miután elkészült, óvatosan az első lapra öntjük, ügyelve arra, hogy ne keveredjenek össze.

3. Lap:

2 doboz tejfölt elkeverünk 1 csomag vaníliás cukorral és 7 evőkanál porcukorral. 1,5 dl vízben felforralunk 1 tasak zselatint, majd hozzáadjuk a tejfölös keverékhez. Ezt a masszát a második lap tetejére öntjük.

4. Lap:

2 dl málnaszörpöt elkeverünk 1,5 dl vízben felforralt zselatinnal. Miután a harmadik lap megdermedt, a málnaszörpös masszát a tetejére öntjük.

Összeállítás:

A lapokat elkészülési sorrendben öntjük egymásra, mindig megvárva, hogy az előző réteg kihűljön és megszilárduljon. Az edényt hűtőbe tesszük, amíg a torta összeáll. Hűtést is beleszámítva az édesség körülbelül 1 óra alatt elkészül és fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gumimaci-torta/