Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös alagút sütés nélkül recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 25 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 1,5 dl tej (kb)

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)

Máz

  • 1,5 dl habtejszín
  • 150 g étcsokoládé (lehet tejcsokoládé is)

Lezáráshoz

  • 8 darab vajas keksz

Elkészítése

Alap:

A vajat megolvasztjuk, majd egy edénybe mérjük az összes hozzávalóval együtt és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.

A formát (25*12*8 cm-es kalácsforma) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.

Krém:

A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.

A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.

A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.

Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.

Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcsos-alagut-sutes-nelkul/