Alap:
A vajat megolvasztjuk, majd egy edénybe mérjük az összes hozzávalóval együtt és annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza könnyen kezelhető legyen, de ne ragacsos.
A formát (25*12*8 cm-es kalácsforma) folpackkal kibéleljük úgy, hogy a szélein túllógjon, majd a masszát egyenletesen belenyomkodjuk és félretesszük.
Krém:
A pudingot a tejben a cukorral felfőzzük, majd folpackkal letakarjuk (így ne bőrösödik be) és langyosra hűtjük.
A tejszínt keményre felverjük, majd a pudingot hozzáadva jól összekeverjük. A gyümölcsöt hozzáadjuk és óvatosan összeforgatjuk az egészet.
A kész krémet az előzöleg kibélelt formába töltjük, majd a krém tetejét kitesszük a keksszel. A folpack lelógó részeit ráhajtjuk, majd másnapig hűtőbe tesszük.
Másnap a máz hozzávalóit összeolvasztjuk, majd langyosra hűtve bevonjuk vele a süteményt. Ízlés szerint díszíthetjük még fehércsokival és gyümölcsökkel.
Ha a csoki megdermedt, akkor szeletekre vágva tálaljuk