Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös-joghurtos alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 g zselatin
  • 4 csepp folyékony édesítőszer
  • 15 dkg szőlő
  • 15 dkg őszibarack

Elkészítése

A joghurtot, az édesítőt és zselatinport egy edénybe öntjük, összekeverjük és kis lángon felmelegítjük, de nem forraljuk!

Felverjük a tejszínt, majd hozzáadjuk a kihűlt joghurtos keverékhez és simára keverjük vele, majd beleforgatjuk a felaprított gyümölcsöket.

Egy őzgerinc formát folpackkal kibélelünk és beleöntjük a tejszínes-joghurtos masszát.

Legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük.

Amint megdermedt, akkor kiborítjuk egy tálcára, eltávolítjuk róla a folpackot és ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcsos-joghurtos-alagut/