Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös kekszes sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 üveg meggybefőtt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 40 dkg sűrített tej
  • 5 dkg vaj

A bevonathoz

  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 1 kávéskanál étolaj

Elkészítése

A sűrített tejet egy edényben kissé karamellizáljuk, majd a vajat hozzákeverjük.

Az alap többi hozzávalóját egy tálba tesszük és ráöntjük a sűrített tejet és összedolgozzuk. A kész masszát egy 20*30 cm-es tepsibe nyomkodjuk egyenletesen, aminek az aljába előtte folpackot teszünk.

Fagyasztóban jól lehűtjük, majd egy tálcára borítjuk és a folpackot levesszük róla. Így szép egyenletes lett a teteje.

A csokoládékat felolvasztjuk és a csemegét bevonjuk vele. Először a barna csokoládét visszük fel rá, majd a fehér csokoládét, végül egy fogpiszkálóval mintákat húzunk bele.

Hagyjuk megdermedni, majd szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcsos-kekszes-sutemeny/