Puding és gyümölcs
A kétféle pudingport 0,5-0,5 liter tejjel és 3-3 evőkanál cukorral megfőzzük. Langyosra hűtjük, majd a gyümölcsöket fele-fele arányban belekeverjük a csokoládés és a vaníliás pudingba.
Rétegezés
Egy tál alját rumba mártott háztartási keksszel kirakjuk. Erre ráöntjük a csokoládés pudingot, majd ismét egy réteg kekszet teszünk. Erre kerül a vaníliás puding, végül újabb réteg keksz következik.
Teteje
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét, majd ízlés szerint gyümölccsel vagy reszelt csokoládéval díszítjük. A desszertet hűtőben teljesen kihűtjük, hogy a keksz megpuhuljon.
Tipp
A pudingokhoz használhatunk különféle gyümölcsöket, például epret, málnát vagy banánt. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a kekszeket rumaroma helyett narancslével vagy kávéval is megáztathatjuk.