Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös kekszes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg háztartási keksz
  • 1 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 30 dkg gyümölcs
  • 4 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • vanília aroma
  • cukor
  • rum

Elkészítése

Puding és gyümölcs

A kétféle pudingport 0,5-0,5 liter tejjel és 3-3 evőkanál cukorral megfőzzük. Langyosra hűtjük, majd a gyümölcsöket fele-fele arányban belekeverjük a csokoládés és a vaníliás pudingba.

Rétegezés

Egy tál alját rumba mártott háztartási keksszel kirakjuk. Erre ráöntjük a csokoládés pudingot, majd ismét egy réteg kekszet teszünk. Erre kerül a vaníliás puding, végül újabb réteg keksz következik.

Teteje

A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot és a vanília aromát. Ezzel bevonjuk a sütemény tetejét, majd ízlés szerint gyümölccsel vagy reszelt csokoládéval díszítjük. A desszertet hűtőben teljesen kihűtjük, hogy a keksz megpuhuljon.

Tipp

A pudingokhoz használhatunk különféle gyümölcsöket, például epret, málnát vagy banánt. Ha intenzívebb ízt szeretnénk, a kekszeket rumaroma helyett narancslével vagy kávéval is megáztathatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcsos-kekszes/